Lecție deschisă Micul prinț, Catedra de Lb. străine și Arte

În data de 1 aprilie 2024 a avut loc lecția deschisă interdisciplinară de limba franceză și artă plastică la clasa a VII-a C. Lecția a fost susținută de d-na prof. de franceză Rotaru Ramona și d-na prof. de educație plastică Iacob Ancuța, cu participarea colegilor din cele doua catedre. Titlul lecției a fost Dessinez-moi....le Petit Prince! , fiind o lecție de evaluare a cunoștințelor. Elevii clasei și-au ales ca lectură suplimentară la lb. Franceză romanul Le petit prince, scris de Antoine de saint-Exupery, o ocazie extraordinară de a exploata dincolo de conținutul artistic și literar, p ecel artistic. Astfel, toate activitățile propuse au folosit mijloace moderne de învățare, exercițiile fiind realizate pe diferite platforme educaționale: learningapps.org, kahoot, wordwall, jigsawplanet. După susținerea lecției, invitații au participat la o discuție privind desfășurarea ei, apreciind implicarea elevilor în activitățile de evaluare, abordarea inovativă a lecției, de tipul “predare în echipă”. Au fost prezente 12 cadre didactice.

Lecție deschisă: : "Seria reactivității chimice a metalelor"

In data de 17 martie 2024, a avut loc lectia deschisa cu tema : "Seria reactivității chimice a metalelor" la clasa a VIII-a B la nivelul ariei curriculare ȘTIINȚE. Tipul lectiei a fost de comunicare de noi cunoștinte folosind metode inovative precum: descoperirea dirijată cu ajutorul experimentul digital și testul online pe platforma Kahoot pentru fixarea noilor cunoștințe. În data de 19 martie 2024 a fost ședința ariei curriculare ȘTIINȚE unde au fost discuții pe tema lecției susținute de d-na Cozma Iuliana.

Lecție dirigenție cu tema: " Zahărul, un pericol!"

În data de 17.04.2024, doamna prof. Petrache Cristina-Nicoleta a realizat impreuna cu elevii clasei a V-a D, unde este si prof. diriginte, o activitate de conștientizare a consumului excesiv de zahăr. Activitatea a avut drept finalizare realizarea unui panou în care copiii au expus ambalajele unor alimente consumate des și cantitățile de zahăr pe care acestea le conțin. Informațiile prezente pe panou sunt atât în limba engleză, cât și în limba româna. Principalul scop al activității a fost acela de a face copiii să conștientizeze cantitățile semnificative de zahăr aflate în cele mai consumate alimente si efectele nocive ale consumului excesiv de zahăr.

Lecție Educație muzicală - „Operă, operetă, balet”

D-na prof. de Educație muzicală Rusu Andreea a susținut în data de 11 aprilie 2024 la clasa a VII-a C lecția „Operă, operetă, balet”, lecție de recapitulare și consolidare de cunoștințe și deprinderi muzicale. Lecția a început cu un joc de captare a atenției de tipul „Vrei să fii miliardar?”, ora desfașurându-se sub forma unui concurs pe echipe: fete și băieți. Ei își vor calcula singuri scorul/câștigul. Probele au fost: Știi cine sunt eu?, Întrebări fulger, Descoperă, Recunoaște audițiile, Cântă, Găsește cuvintele ascunse, Zbor prin genuri muzicale. Au fost folosite metode și procedee diverse: conversația, explicația, demonstrația, învățarea prin descoperire, audiție, jocul didactic, cântecul. S-au folosit materiale didactice diferite: partituri, instrumente muzicale, materiale vizuale, laptop, internet, platforme și aplicații ( Kahoot, LearningApps). La sfârșitul lecției se vor face aprecieri cu ajutorul aplicației Menti.

Lecție deschisă Domnitorii români – Ștefan cel Mare

În data de 16.04. 2024 , în cadrul activității metodice la nivelul clasei a IV-a a Comisiei de Curriculum, a avut loc lecția deschisă de predare – învățare la istorie cu tema “Domnitorii români-Ștefan cel Mare “ susținută de d-na Ion Mirela. În cadrul lecției s-au folosit metode inovative și instrumente digitale , cum ar fi : filmuleț de pe You Tube, site-ul Eduboom, metoda blazonului, Kahoot, aplicația Mentimeter. Au fost prezente 11 cadre didactice la lecția deschisă.