Cerc Pedagogic învățământ primar - prof. inv. Mirela Ion

În data de 22 martie 2024 a avut loc Activitatea metodică a Cercului Pedagogic Mangalia 1, cu tema “ Proiectul-abordare, planificare, integrare, prezentare, surse de informare, evaluare, bibliografie, impact “. În cadrul cercului au fost precizate noutăți în legătură cu organizarea concursurilor județene care vor urma și au fost prezentate diferite proiecte. De la Școala Gimnazială nr. 3 a participat d-na Ion Mirela care a prezentat un material “ Proiectul - metodă de învățare activă” metodă pe care a îmbunătățit-o în cadrul instituției Colegio Educativa Infantilio a Prymario din Nerja, în cadrul mobilității din cadrul Proiectului Erasmus+ Educație fără frontiere, nr. proiect 2023-1-RO01-KA121-SCH-000121729. Au fost prezente 24 cadre didactice la cercul pedagogic.

Cerc Pedagogic Chimie prof. Iuliana Cozma

În data de 19.04.2024 a avut loc Cercul Pedagogic de Chimie desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 3 din Mangalia. Tema activității metodice a fost Studiu comparativ între evaluarea folosind testul clasic și testul online. D-na prof. Cozma Iuliana prezintă materialul ppt. în care a analizat rezultatele obținute de elevi în urma susținerii celor două tipuri de teste: pe hârtie și online ( pe platforma Kahoot). Concluzia este că utilizarea evaluării alternative prin intermediul tehnologiei este benefică. Au fost prezente 5 cadre didactice de la școlile din oraș.

Cerc Pedagogic învățământ preșcolar - Borș Alina, Brăhășescu Andreea

În data de 28.03.2024 a avut loc activitatea Cercului Pedagogic nr. 1 Mangalia, desfășurată la Grădinița P.P. Pescăruș din Mangalia, având ca temă de dezbatere : “ Patrimoniul viu în Curriculumul pentru educație timpurie “. În prima parte a întâlnirii au fost discuții despre rolul educației ca factor esential în protejarea moștenirii culturale, obiceiuri, tradiții românești, rolul educației formale și nonformale. S-a vizionat un ppt despre tema cercului, a fost interpretată o horă de preșcolari. D-na Borș Alina și Brăhășescu Andreea menționează despre mobilitățile la care au participat în Spania, respective Atena și prezintă exemple de activități în cadrul cărora s-au folosit metode innovative. Se fac aprecieri pozitive la adresa materialelor prezentate în cadrul Cercului pedagogic. Au fost prezente 34 de cadre didactice.

Cerc Pedagogic Limba Engleză- prof Petrache Cristina și prof. Alexoiu Rodica

Cerc Pedagogic Fizică - prof. Sasu Mihaela și prof. Cozma Iuliana