Atelier eTwinning - prof. Alina Dumitru

În data de 4 aprilie 2024 a avut loc Atelierul eTwinning din cadrul Proiectului Erasmus+ Educație fără frontiere, nr. proiect 2023-1-RO01-KA121-SCH-000121729, susținut de d-na prof. Dumitru Alina. Scopul atelierului este popularizarea platformei eTwinning în rândul cadrelor didactice din școală în vederea participării acestora la proiecte europene. Se prezintă platforma, cadrele didactice își fac cont și urmează să caute parteneri cu care să colaboreze în proiecte. Au fost prezente 29 de cadre didactice.

Atelier Metode inovative de predare - prof. inv. Florina Petrea

În data de 10 aprilie 2024 a avut loc Atelierul de lucru- Metode inovative de predare din cadrul Proiectului Erasmus+ Educație fără frontiere, nr. proiect 2023-1-RO01-KA121-SCH-000121729, susținut de d-na p.î.p. Petrea Florina.
D-na a prezentat câteva site-uri și aplicații care pot fi folosite în procesul educațional, însușite în urma absolvirii cursului de la Atena din 11-15 martie 2024:
• site-ul Quizizz.com - folosit pentru întocmirea unor lecții interactive, teste, cu sau fără inteligență artificială
• site-ul Lyricstraining.com – ajută la exersarea unei limbi străine prin cântece
• incredibox.com – crearea de linii melodice selectând diferite personaje
• virtualvacantion.us – se planifică o călătorie alegând mijlocul/modalitatea de transport și localitatea
• geoGebra.org – resurse sau creare de lecții
• quiverversion.com – după colorare, se pot descărca desene în format 3D
• Jocul atenției
• Linia
• Fă un pariu
• Cealaltă jumătate
Au fost prezente 33 de cadre didactice la atelier.

Atelier Resurse digitale în activitatea didactică – Cîrlan Gabriela, Crețu Diana, Mitrea Adriana

Pe 22 mai 2024 a avut loc atelierul “Resurse digitale în activitatea didactică” din cadrul proiectului Erasmus Plus "Educație fără frontiere" (Nr. 2023-1-RO-01-KA-121-SCH-000121729), susținut de d-nele prof. Cîrlan Gabriela, Mitrea Adriana și Crețu Diana-Georgiana. Scopul atelierului a fost popularizarea platformelor Google Forms, ClassTools și GooseChase în rândul cadrelor didactice, pentru a le familiariza cu aceste resurse. În cadrul atelierului, au fost prezentate pe rând platformele menționate, iar cadrele didactice și-au creat conturi pentru a putea utiliza aceste resurse în activitățile didactice și extracurriculare. În deschiderea întâlnirii, doamna profesoară Cîrlan Gabriela a enumerat câteva dintre cele mai importante resurse digitale prezentate în cursul „Digital Resources for Teachers (WEB 2.0 Tools – Safe Internet)”. Ea a subliniat că, în contextul globalizării și al pandemiei care a mutat multe activități în mediul online, actul educațional nu se poate desfășura fără utilizarea tehnologiei. Doamna profesoară Mitrea Adriana a prezentat platforma ClassTools, un site cu jocuri educaționale gratuite, teste și diagrame ușor de creat. Ea a explicat cum se transformă testele în jocuri precum Space Invaders și Flashcards. Doamna profesoară Cîrlan Gabriela a explicat utilizarea Google Forms pentru teste și sondaje. Acest instrument ajută la identificarea punctelor slabe ale lecțiilor, la obținerea feedback-ului și la aflarea preferințelor elevilor pentru lecturi și activități extracurriculare. Doamna profesoară Crețu Diana-Georgiana a subliniat importanța utilizării aplicațiilor pentru activități outdoor, ajutând elevii să descopere orașul într-un mod diferit. Elevii folosesc aplicația Goosechase pe telefon, rezolvând sarcini în grupuri, ceea ce promovează interacțiunea și responsabilitatea. Aceste activități încurajează competiția pozitivă și promovează valori culturale și morale.

Atelier ”Abordări Inovative În Lecțiile De Muzică Și Mișcare”

Atelierul ”Abordări Inovative În Lecțiile De Muzică Și Mișcare” s-a desfășurat în cadrul Proiectului Erasmus+ ”Educație fără frontiere” nr. 2023-1-RO01-KA121-SCH-000121729 în data de 6 iunie 2024 la Școala Gimnazială Nr.3 Mangalia și a fost susținut de dnele profesor Rusu Andreea și Borș Alina. Acestea au prezentat participanților platforme educaționale ce pot fi utilizate în lecțiile de muzică și mișcare, dar și importanța ludicului în aceste tipuri de ore. S-au folosit jocuri interactive cu muzică și mișcare, jocuri cu percuție corporală dar și jocuri cu instrumente muzicale ( boomwhackers, handbells, claves, maracas, trianglu, etc)